Soft Office firar 10 år och växlar upp

Soft Office: Fr v Per Ottosson, montör, Markus Eriksson, montör, Hugo Noteboom, säljare, Christian Pierre, vd och säljare av gardiner till kontor och offentlig miljö, och Richard Noteboom, key account manager, samlade i butiken.

Soft Office firar 10 år och växlar upp

Vi är proffs och gör allt från att mäta på plats och hjälpa kunderna med val av färger eller typ av gardin och markis till att montera och göra klart.

När vårsolen kommer brukar efterfrågan på solskydd vara stor.

– Vi ger 25 procent rabatt på utvändiga och invändiga solskydd under hela mars månad för att kickstarta säsongen och fira vårt tioårsjubileum, säger vd och säljare av gardiner till kontor och offentlig miljö Christian Pierre. Christian började arbeta som säljare i familjeföretaget Lingbo Textilinredning AB utanför Ockelbo. Hans far har drygt 40 års erfarenhet inom gardinbranschen. Christian startade eget företag 2013 i samma bransch och har sedan några år tillbaka ramavtal med kunder som exempelvis Region Dalarna och ett antal kommuner i Dalarna. Det huvudsakliga arbetsområdet är Dalarna men de utför även projekt i andra delar av Sverige, som Akilles hotell i Linköping och polishusen i Örebro, Västerås och Rinkeby med flera.

Några av kunderna är stugägare i fjällvärlden.

– Där är det solskydd som gäller. Och en hel del myggnät, berättar Christian.

Richard Notenboom, key account manager, har drygt 20 års erfarenhet inom solskyddsbranschen. Han började arbeta för Soft Office 2020 och det var då företaget gick från att sälja gardiner för kontor och offentliga miljöer till att även erbjuda markiser. De vände sig även mer till privatpersoner, både när det gäller solskydd och gardiner.

– Vi gick från två personer i företaget till sex personer. Just nu är vi fem men snart sex igen. Och vi har dessutom tredubblat omsättningen, säger Christian.

– Vi kompletterar varandra. Vår och sommar är det högsäsong för solskydd och när den tar slut under den mörka årstiden säljs mer gardiner, säger Richard.

Produkterna är av bästa kvalitet, men det är inte bara ett bra kvalitet kunderna får för pengarna.

– Vi är proffs och gör allt från att mäta på plats och hjälpa kunderna med val av färger eller typ av gardin och markis till att montera och göra klart. Vi har också ett nära samarbete med företaget i Lingbo och alla gardiner vi säljer sys fortfarande där, säger Christian. Richard tillägger att de inte bara monterar nytt utan arbetet med service är också en viktig del i företaget. De har exempelvis fem års garanti på alla produkterna. Dessutom erbjuder de kostnadsfri konsultation i hela Dalarna.

I dag finns det solskydd med många finesser.

– Vi har markiser som automatiskt går ut när det blir soligt, eller går in när det blåser för mycket, vilket ger en ökad livslängd. Det kan också leda till minskad risk för inbrott i och med att de rör sig ibland, berättar Christian.

– Duettegardiner kan samtidigt behålla värmen i huset. Och allt kan bli motorstyrt i dag, till och med appstyrt, säger Richard.

Förutom gardiner och markiser har de olika tillbehör till terrasser som exempelvis infravärme, vindskydd i glas och parasoll och pergolaglas.

Christian Pierre med gardinprover i olika färger.

Några exempel på utbudet av persienner och gardiner i butiken.

Richard Noteboom kör motorstyrda markiser med fjärrkontroll.

Fakta Soft Office

Denna annons publicerades i annonsbladet v. 10 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn