Vi har verkligen pizzor för alla

Königsee firar 40 år

Pizzamaster Atef Chit och kock Whilliam Eek

Königsee firar 40 år i Borlänge

Berätta lite om er:

Königsee startade 1981 i en liten lokal. 1997 tog jag över verksamheten. Vi har ständigt utvecklat verksamheten och lyckats skapat ett väl inarbetat namn.


Förutom servering och avhämtning så erbjuder vi även utkörning. Vi var först i Dalarna med utkörning, som vi startade 2004. Enligt online pizza så har vi flest stammisar i Borlänge. (2014).


2009 flyttade vi till nya lokaler och utökade menyn med á la carte och lunchbuffé. Vi har fortsatt att utveckla menyn och idag erbjuder vi våra kunder pizza, kebabrätter, shawrma-rätter, á la carte och husmanskost.
Vi vill stå för god mat och bra service och ett trevligt kvitto på detta är när våra kunder åker från hela Borlänge till oss.

Pizzamaster Atef Chit, stämmer det att du är mjölallergiker?

Ja, det låter kanske konstigt att jag har valt den här branschen eftersom jag har mjölallergi men tack vare min envishet och bra rutiner runt hygien så är det möjligt för mig att jobba med det jag älskar: baka pizzor och driva restaurang.

LCHF-pizza

Här på Königsee följer vi inte utvecklingen – vi leder den!

Ni har anställt en ny kock, vem är Whilliam Eek?

Jag är som sagt var ny kock på Königsee pizzeria & restaurang. Kärleken gjorde att jag i somras flyttade till Borlänge från Västervik. Har jobbat i restaurangbranschen i 4 år och brinner verkligen för matlagning. Klassisk husmanskost är min grej, gärna med en liten tvist. Om vi har nöjda kunder som återkommer så är jag också nöjd!

Vad har ni för tips på menyn?

Atef: Bland pizzorna så måste jag säga Chefens special med tomatsås, ost, skinka, kebabkött, oxfilé, fetaost, champinjoner, bearnisesås,
kebabsås, lök och färska tomater. En riktigt höjdare.


Whilliam: Jag har många favoriter men den som sticker ut lite extra är min raggmunk med fläsk, den är verkligen unik.

Stämmer det verkligen att ni har pizzor för alla?

Hos oss kan man välja mellan olika veganpizzor som innehåller växt-
baserade produkter med vegansk ost och tomatsås. Vi har även glutenfria pizzor med färdig botten. Dessutom så har vi pizzor med blomkålsbotten som passar perfekt till de som går på LCHF-diet. Detta är vi ensamma om i Borlänge

Fakta Königsee pizzeria & restaurang

Denna annons publicerades i annonsbladet v. 46 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn