Hud- och allmänläkarmottagning öppnar i Falun

När Patrik som är född och uppvuxen i Falun fick den unika möjligheten att ta över läkarmottagningen och avtalet med regionen, kändes det som en chans man bara får en gång i livet. Patrik är både specialist inom allmänmedicin och hud och detta är ett perfekt tillfälle att kombinera de båda specialistområdena.

En privat allmänläkarmottagning i Falun öppnar i ny regi. Läkarmottagningen ligger på Svärdsjö gatan, i samma lokaler som Lugnets Fysiocenter.

Läkare Patrik Dofs berättar om verksamheten.

Det är en allmänläkarmottagning med fokus på hudpatienter.

– Antalet hudcancerfall i Sverige har senaste åren ökat. Vi vet att de flesta patienter vänder sig till sin vårdcentral för en första hudbedömning. Jag hoppas kunna vara ett komplement till primärvården för de patienter som önskar få sina hudförändringar bedömda.

Inom primärvården och till ungdomsmottagningar i länet söker många för besvär med acne, vi vet att detta påverkar inte bara huden utan även individers självkänsla och psykiska välmående. Jag kommer kunna erbjuda återkommande besökstider dit man kan vända sig med sina acnebesvär för behandling.

Jag kommer jobba tillsammans med en erfaren sjuksköterska, Carina, som kommer att hjälpa patienter med bl a urinvägsinfektioner, högt blodtryck, ta blodprover samt assistera vid operationer. Carina Ström kommer närmast från tjänst som sjuksköterska på Kvarnsvedens Vårdcentral, dessförinnan verksam på Kirurgkliniken, Falu lasarett.

Jag har övertagit mottagningen från en kollega och det har nu funnits läkarverksamhet i lokalerna i 10-tals år berättar Patrik vidare. Det sedan länge etablerade samarbetet med Lugnet Fysiocenter ger en gedigen erfarenhet av läkarmottagning med bokningar, reception och telefonväxel vilket gör nystarten smidig. Att driva egen mottagning medför både utmaningar och fördelar enligt Patrik.

– Det är mycket att sätta sig in i som egenföretagare men samtidigt stimulerande. Att starta eget i stället för att arbeta kvar på hudkliniken var inte självklart. Hudkliniken i Falun är en otroligt bra arbetsplats med fina kollegor, det var inte självklart att säga upp en sådan tjänst. Kollegorna på sjukhuset kommer vara saknade.

Vad? En allmänläkarmottagning med inriktning mot hudpatienter

Vart? Mottagningen finns vid Lugnets Fysiocenter, Svärdsjögatan 28 i Falun

Hur? Boka tid hos läkare via www.fysiocenter.se eller ring 023- 635 70

För vem? Alla inom Region Dalarna

Fakta

Det kommer också vara möjligt att boka tid för hälsoundersökning, vaccinationer, intyg till försäkringsbolag eller körkort, friskintyg för resa och idrott. Men eftersom sådant är hälsovård och inte sjukvård så bekostar patienten det själv.

Avtalet med regionen innebär att patienterna söker vård på samma villkor som vid en vårdcentral. Besöksavgiften är densamma och högkostnadsskydd och frikort gäller. Patienter upp till och med 20 år samt äldre än 85 år är avgiftsbefriade. Patienterna kan själva boka tid via en webbkalender eller via telefon. Om det behövs kan remiss skickas till röntgen eller för andra utredningar på sjukhuset.

Denna annons publicerades i annonsbladet v. 10 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn