Den senaste utrustningen till synundersökning

Resultatet blir högre kontrast, bättre mörkerseende, bättre synskärpa i hela glaset och en naturlig visuell upplevelse

Scanner som mäter ögat på mer än 7000 mätpunkter.

Fakta Berglunds Optik

Denna annons publicerades i annonsbladet v. 44 2020

Berglunds Optik är ett anrikt företag som började att sälja klockor, guldsmedsvaror och glasögon för drygt 60 år sedan vid Kvarnforsplan i Kvarnsveden. De senaste tjugo åren har man koncentrerat sig på glasögon och kontaktlinser.

Hos Berglunds jobbar två optiker och tre optikerassistenter, alla med lång erfarenhet av yrket. En av optikerna är dessutom finsktalande. Öppettiderna är måndag -fredag 9-18. Om någon, i dessa pandemitider, vill komma till butiken på en annan tid så löser vi det, berättar Marie Norström. Marie är legitimerad optiker och driver företaget. Vi försöker att vara personliga och att ha en hög servicegrad. Alla som vill får hjälp med att välja ut bågar och glas. Dessutom bjuder vi gärna våra kunder på kaffe och kaka, fortsätter Marie.

Hos Berglunds Optik finns ett stort utbud av bågar att välja mellan och många olika märken. Till exempel Silhouette, Gant, Peak Performance, Örgreen och Marc O´Polo för att nämna några. Om man vill ha lätta glasögon ska man välja bågar av titan som är ett starkt, lätt och allergisäkert material. Det finns även en speciell serie bågar som tillverkads för hand i Småland på beställning.

Hos Berglunds Optik finns den senaste utrustningen för att undersöka synen och utforma glasögon som passar varje person. Man använder sig av Rodenstocks DNEye Scanner som, genom att mäta ögat med mer än 7000 mätpunkter, får fram värden som överförs till glasen. Detta ger helt individanpassade glasögonglas. Resultatet blir: högre kontrast, bättre mörkerseende, bättre synskärpa i hela glaset och en naturlig visuell upplevelse. Sedan ett år tillbaka finns också möjligheten att behandla de flesta nya glas med X-tra Clean, vilket gör glasen mera smuts och dammavvisande och därmed lättare att hålla rena.

Berglunds Optik har en egen verkstad, vilket innebär att alla glasögon formslipas i butiken. Det gör att leveranstiderna inte blir så långa när man beställer nya glasögon och den duktiga personalen kan också laga trasiga glasögon på plats. Man samarbetar också med Lions och tar emot hela, gamla glasögon som lämnas till glasögoninsamlingar och delas ut till behövande i andra länder.

Många vill ju också använda kontaktlinser och det provar optikerna självklart ut, nuförtiden finns det linser för nästan alla synfel.  Varmt välkomna till oss, hälsar Marie med personal.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna ett svar